BMS مسکونی

جهت ثبت درخواست راه اندازی پروژه خود با شماره تلفن 7966567-0911 تماس بگیرید

امروزه استفاده از سیستم هوشمند در محیط های اداری با توجه به حجم بالای مصرف انرژی بیش از پیش احساس میشود. با نصب سیستم هوشمند در یک اداره ، از طریق مانیتور لمسی در اتاق کنترل میتوان کلیه چراغها، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و …در یک اداره را کنترل و مدیریت کرد. با این روش میتوان وسایل برقی اتاق اختصاصی کارمند را بصورتی تنظیم کرد که پس از کشیدن کارت ورود به اداره، فرمان روشن شدن آن صادر شود و با این کار از اتلاف انرژی زیادی در اتاقهایی که کارمندان آن اتاق به مرخصی رفته اند یا ساعاتی در اتاقهای دیگر اداره مشغول به انجام وظایف هستند ، جلوگیری به عمل آید. همچنین میتوان سیستم برقی کلیه راهروها ، تهویه کل محیط ، و حتی سیستم های نظارت تصویری ، حریق ، نشت گاز ، سرقت ، را نیز به سیستم هوشمند متصل نمود، تا علاوه بر راحتی در کنترل و مدیریت اداره ، از لحاظ امنیت و صرفه جویی مصرف انرژی نیز آن اداره در وضعیت مطلوبی قرار گیرد. در حالت اتوماتیک نیز میتوان چراغ و سیستم تهویه را طوری تنظیم کرد که پس از خروج کارمند از اتاق چراغ خاموش شود و پس از گذشت زمانی ( مثلا 10دقیقه ) سیستم تهویه روی حداقل مصرف سوئیچ نماید و پس از گذشت زمانی طولانی تری (مثلا 20 دقیقه) سیستم تهویه نیز خاموش میشود. با این کار صرفه جویی زیادی در مصرف انرژی به عمل می آورد.

مزایای کلی استفاده از BMS : 

  • حذف مصارف ناخواسته
  • کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیرات
  • پایش دائمی کلیه اجزای ساختمان
  • حذف خطاهای اپراتوری
  • عدم نیاز به پیمانکار دائمی در ساختمان
  • اعلام وضعیت اجزا برای جلوگیری از خرابی و وقفه در کار اجزای ساختمان
  • عدم نیاز به پیمانکار دائمی در ساختمان
  • مدیریت ساختمان هنگام بروز حوادث
  • عدم نیاز به پیمانکار دائمی در ساختمان
  • گزارش گیری آماری دقیق از عملکرد اجزای مختلف ساختمان
  • اولویت بندی هوشمندانه مصارف هنگام اضطرار
  • اعلام آلارم های هشداردهنده برای بازبینی دوره ای تجهیزات
  • اولویت بندی هوشمندانه مصارف هنگام اضطرار
  • ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
  • پایش کیفیت هوا
  • استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
  • ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
  • بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
  • امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC، موبایل یا اینترنت
  • با توجه به یکپارچه سازی مدیریت تاسیسات و سیستم های مختلف در ساختمان، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کار کرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین میرود.
  • امکان گرفتن گزارشهای آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد

مزایای استفاده از BMS برای مدیران تاسیسات:  

  • پایش وکنترل سیستم از محل یا از راه دور
  • هزینه کم اپراتوری
  • راندمان بالای تجهیزات تاسیساتی
  • کاهش هزینه های تعمیر ونگهداری
  • اعلام سریع خرابی ها و نیازمندیهای بازبینی
  • لزوم مهندسی اصولی و ساختار یافته در هنگام اجرای تاسیسات


مثالی از یک ساختمان اداری مجهز به BMS:  


عموما یک رایانه مرکزی نقش واسطه بین سیستم و مدیر تاسیسات را بازی میکند. مدیر تاسیسات جدول تعطیلات رسمی و نیز زمان بندی حضور واحدهای مختلف را که در سیستم به عنوان نواحی (ZONE) مجزا بخش بندی کرده است را در ابتدا به سیستم وارد میکند. به عنوان مثال اگر واحدهای اداری از ساعت 7:30 تا 17:30 روزهای شنبه و چهارشنبه، واحدهای پشتیبانی از 7:30 تا 20 شنبه تا چهارشنبه و 9 تا 13 روزهای پنجشنبه و جمعه، واحدهای تاسیسات و نگهبانی به طور دائم حضور داشته باشند، سیستم به طور پیش فرض دمای داخلی را در ماه های سرد بین 18 تا 20 درجه سانتیگراد و در ماه های گرم بین 20 تا 22 درجه سانتیگراد تنظیم میکند. برای این منظور شیرهای آب گرم و آب خنک ( بسته به فصل ) منتهی به فن کویل هایی هر ناحیه 30 تا 60 دقیقه قبل از حضور کارکنان باز شده و فن کویل روشن میشود. در ساعات کاری، موتورالکتریکی فن کویل بسته به اطلاعات دریافت شده از حسگر دمای ناحیه روشن ویا خاموش میشود. در پایان زمان کاری سیستم از طریق حسگرهای حرکت، حضور افراد را در مناطق مختلف کنترل نموده و نواحی بدون استفاده را از مدار عبور سیال گرم کننده و سرد کننده جدا و موتور فن کویل ها را خاموش میکند. از طرف دیگر حجم سیال گرم یا خنک کننده مورد نیاز کل ساختمان محاسبه و تعداد پمپ های سیرکولاسیون مورد نیاز مشخص و باقی پمپ ها خاموش خواهند شد. همچنین سیستم، بویلرها یا چیلرهای موتورخانه را در ساعات غیرکاری و تعطیلات آخر هفته خاموش نموده یا در حداقل بار، ثابت می کند.

 

فواید استفاده از BMS: 

بازگشت سرمایه در اثر ذخیره سازی انرژی
هدف اصلی استفاده از سیستم BMS در یک ساختمان ذخیره سازی انرژی و مصرف صحیح و بهینه از امکانات می باشد، که نتیجه این هدف علاوه بر ذخیره سازی انرژی بازگشت سرمایه اولیه که برای اجرای BMS شده است میگردد. با ذکرچند مثال کاربردی طریقه صرفه جویی در مصرف انرژی را شرح میدهیم. 
در اکثر ادارات و سازمانها کارمندان برای مصرف درست اهمیتی قائل نیستند. مثلا وقتی محل کار خود را ترک میکنند حتی اگر بازگشت وی زمان زیادی طول بکشد سیستم تهویه و روشنایی خود را همچنان روشن ترک میکند در ساختار BMS در صورت عدم وجود کسی در محل بصورت خودکار و پس طی زمانی سیستم به حالت حداقل مصرف سوئیچ میکند تا دوباره شخص به محل کار خود بازگردد. 
در ساختمانهای بزرگ اداری ساعت 7 صبح تمام سیستم تهویه و روشنایی کل ساختمان روشن میگردد. در صورتی که ممکن است افرادی در مرخصی یا ماموریت بوده ویا با تاخیر به محل کار بیایند که در این صورت انرژی بیهوده مصرف میگردد.در ساختار BMS تا فرد کارت حضور و غیاب خود را در ورودی میکشد، سیستم تهویه و روشنایی اتاق او فعال میگردد و بدین صورت از مصرف بیهوده جلوگیری میگردد. 
در ساختمانهای بزرگ اگر کنترل و مدیریتی روی تاسیسات مکانیکی نداشته باشیم ، بطور مثال بویلر را در نظر بگیریم مثلا چهار بویلر داریم که در صورت عدم وجود کنترل بر عملکرد مجموعه بویلرها دو یا سه بویلر را همواره در مدار قرار میدهیم در صورتی که ممکن است حتی یک بویلر نیز جوابگوی سیستم در زمانهای خاص باشد که در این صورت نیز مصرف بهینه نمیباشد. ولی اگر با استفاده از اندازه گیری با تعداد بویلرها تعیین کنیم همواره بهینه انرژی را مصرف میکنیم ضمن آنکه خللی در کار سیستم بوجود نمی آید. 
در هواساز ممکن است دمای مطلوب را بتوان از هوای محیط بیرون تامین نمود بدون اینکه نیاز به فعالیت هواساز باشد. اگر مدیریت و کنترل وجود داشته باشد با اینکه محیط بیرون جوابگوی سیستم می باشد ولی همچنان هواساز نیز در حال کار است که نتیجه عدم استفاده صحیح از انرژی میباشد. 
قابلیتهای بسیار دیگری نیز برای سیستم میتوان مثال زد که ذکر مثال های فوق فقط بخشی از نحوه ذخیره سازی انرژی را شامل میشد 
بحث دیگری که در بازگشت سرمایه نقش دارد مصرف بهینه از امکانات میباشد که در ذیل توضیحات مختصری خواهیم داد: 
در سیستم تاسیسات مکانیکی با تقسیم زمانهای کارکرد بین تمام اعضای یک مجموعه ( مثلا مجموعه پمپ های سیرکولاسیون) فشار کاری بین همه اعضا تقسیم میشود. ضمن اینکه از غیرفعال بودن یک بخش از مجموعه بطور دائم جلوگیری میکند که خود باعث بهتر عمل کردن تمام مجموعه میگردد. 
روی تمام تجهیزات مورد استفاده در ساختمان کنترل داشته و تمام وضعیت های موجود را اندازه گیری کرده ودر صورت بروز خرابی در سیستم بطور خودکار به جزSTANDBY سوئیچ کرده و خرابی را به اطلاع کاربر می رساند تا در اسرع وقت جهت تعمیر اقدام گردد. 
زمانهای کارکرد تجهیزات را کاهش داده و در زمانی که نیاز به سرویس میباشد به کاربراطلاع میدهد تا سیستم همواره در شرایط مطلوب کار نماید. در تمامی سیستم های تهویه مطبوع و تاسیسات مکانیکی ( مثلا مبدل ها) علاوه بر اندازه گیری دمای پروسه و تنظیم ست یونیت با اندازه گیری دمای محیط بر روی ست یونیت اثر گذاشته تا نوسانات دما را جبران کند. ( با توجه به اینکه در اغلب مناطق ایران دمای شب و روز بسیار متفاوت می باشد با استفاده از این روش براحتی میتوان نوسانات ناشی از این تغییرات دما را بصورت خودکار جبران نموده بدون اینکه نیازی به تغییرات مداوم ست یونیت باشد.با توجه به موارد ذکر شده و موارد بسیار دیگر که در ساختارBMS قرار دارند علاوه بر استفاده بهینه از تجهیزات بر عمر تجهیزات نیز افزوده میگردد ضمن اینکه فضای کار را ایده آل مینماید با توجه با مطالب ذکر شده و آمارهای بدست آمده از پروژه های اجرا شده براساس BMS بطور میانگیندر بحث ذخیره سازی انرژی حدود 25 الی 30 درصد کاهش مصرف وجود داشته است و بازگشت سرمایه در اثر استفاده از ساختار BMS در حدود 2.5 الی 3 سال امکان پذیر میباشد.

Login

Register